Certyfikat
Tak
Powiat kaliski / Gmina Blizanów
W naszej ofercie posiadamy soki kiszone, które otrzymywane są w wyniku fermentacji mlekowej. Sok z kiszonej kapusty i kiszonego buraka są niepasteryzowane, dzięki czemu zawierają naturalnie występujące bakterie fermentacji mlekowej.
Fermentowane soki to źródło wielu składników odżywczych i naturalnych bakterii probiotycznych, a jednocześnie niewielka ilość kalorii i cukru. Dzięki fermentacji kiszonki mogą zawierać większą ilość składników odżywczych, które dodatkowo stają się lepiej przyswajalne przez organizm.
Niepasteryzowany sok z kiszonej kapusty
Składniki:
Sok z kapusty kiszonej 100%
Wartość odżywcza w 100 ml:
Wartość energetyczna 65 kJ/16 kcal
Tłuszcz 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 3,4 g
w tym cukry 0,1 g
Błonnik 2,1 g
Białko 1,1 g
Sól 0,6 g