Certyfikat
Tak
Powiat kaliski / Gmina Blizanów
W naszej ofercie posiadamy soki kiszone, które otrzymywane są w wyniku fermentacji mlekowej. Sok z kiszonej kapusty i kiszonego buraka są niepasteryzowane, dzięki czemu zawierają naturalnie występujące bakterie fermentacji mlekowej.
Fermentowane soki to źródło wielu składników odżywczych i naturalnych bakterii probiotycznych, a jednocześnie niewielka ilość kalorii i cukru. Dzięki fermentacji kiszonki mogą zawierać większą ilość składników odżywczych, które dodatkowo stają się lepiej przyswajalne przez organizm.
Niepasteryzowany sok z kiszonych buraków czerwonych
Składniki:
100% sok z kiszonych buraków (woda, burak 40%, seler, czosnek, sól, ziele angielskie, liść laurowy)
Wartość odżywcza w 100 ml
Wartość energetyczna 29 kJ/7 kcal
Tłuszcz <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 1,0 g
w tym cukry <0,5 g
Błonnik 0,5 g
Białko 0,5 g
Sól 1,1 g
Więcej informacji oraz ciekawe przepisy kulinarne na stronie: www.kraszkiewicz.com